Tarieven


Ik houd me aan de tarieven die door de overheid wettelijk zijn vastgelegd voor psychische zorg. Zie hier de NZA tarieven 2024. 


Sinds 2022 wordt er gewerkt met het zorgprestatiemodel (ZPM, dit betekent dat het tarief afhankelijk is van de duur en het type consult.

Doorgaans plan ik 60 minuten voor een sessie. Wanneer je aanspraak maakt op vergoeding door de zorgverzekeraar, kom je uit op:

- Intake/diagnostiek (code CO0562)

183,44 euro per 60 minuten

- Behandeling (code CO0627) 161,46 euro per 60 minuten

Soms zal ik 90 minuten plannen, bijvoorbeeld bij een EMDR sessie. Dan wordt het tarief naar verhouding aangepast. Ik zal bij facturering uitgaan van 'planning = realisatie'. 

Klik hier voor meer informatie over het ZPM.



Afmelding: Wanneer binnen 24 uur voorafgaand aan de afspraak wordt afgezegd, wordt er 50 euro in rekening gebracht. Dit kan niet worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.



Check zelf je zorgverzekering goed voorafgaand aan de intake om te weten of je in aanmerking komt voor een vergoeding!


Vergoedingen


Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars, maar er is wél (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk. Wanneer er sprake is van een passende DSM 5-classificatie, dan worden mijn behandelingen deels vergoed door de zorgverzekeraars. Vaak ligt dit deel tussen de 60-80% van de kosten, afhankelijk van jouw verzekering. 

In de praktijk betekent dit dat je van mij een factuur krijgt die je zelf betaalt en vervolgens kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Om hiervoor in aanmerking te kunnen komen, is er een verwijsbrief van de huisarts nodig waarop een vermoeden van een DSM-classificatie vermeld staat. Deze is pas nodig nádat we tijdens een eerste (vrijblijvend) contact hebben besloten dat een intake passend is.


Houd er rekening mee dat de zorgverzekeraar altijd eerst je verplichte eigen risico zal verrekenen. Deze is 385 euro, mits je het niet zelf opgehoogd hebt.


Wanneer je zónder verwijzing komt, dan gaat er geen informatie naar de zorgverzekering en is het stellen van een DSM-classificatie niet nodig. Ook wordt je eigen risico niet aangesproken. Regelmatig kunnen werkgevers een deel van de kosten op zich nemen, dus het loont om dit te bespreken. 


Wanneer er sprake is van klachten (DSM-classificaties) die niet worden vergoed door de zorgverzekeraar, o.a. rouwklachten, een aanpassingsstoornis, relatieproblematiek, burn-out, dan is een traject mogelijk, maar dien je zelf de kosten te betalen. 

unsplash